Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ένα δέντρο, ένα μήνυμα αγάπης από την πόλη μας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου

Στο διάστημα 3-7 Σεπτεμβρίου 2008 μια ομάδα εκπαιδευτικών από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας αποτελούμενη από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαγεωργάκη Βασιλική και τους κ. Νικόλαο Καββαδία, Σταυρούλα Τζήκα, Ασπασία Χαρλαμπίτα, και Γιούλη Γύφτουλα επισκέφθηκαν το σχολείο Základní škola s rozšířenouvýukou jazyků
Bronzová στην Πράγα. Η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας των σχολείων τα οποία μαζί με ένα τρίτο σχολικό ίδρυμα από τη Βουλγαρία εκπονούν ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius με θέμα «Το Κοινοβούλιο των Μαθητών για το Περιβάλλον». Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον, να ξεναγηθούν στην πόλη της Πράγας, και στο Δημαρχείο της περιοχής αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης και συνεργασίας φυτεύοντας ένα δέντρο στο πάρκο της περιοχής. Σε μια όμορφη τελετή που οργανώθηκε από το σχολείο αλλά και το Δήμο και καλύφθηκε τηλεοπτικά, οι εκπρόσωποι των τριών σχολείων μαζί με μικρούς μαθητές πρόσθεσαν τρεις μοσχολεμονιές σε ένα όμορφο πάρκο δίνοντας το δικό τους μήνυμα σεβασμού για το πράσινο. Ιδιαίτερα θερμή υπήρξε η υποδοχή από τις τοπικές αρχές ενώ σε όλους έκανε εντύπωση η πράσινη στέγη του Δημαρχείου.
Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία τους όταν επισκεφθούν ξανά την πόλη μας τον ερχόμενο Απρίλιο και να τους ξεναγήσουμε στο Δήμο μας που στηρίζει ευγενικά την πορεία αυτής της συνεργασίας από την αρχή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου