Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σχολική Βία: συναισθήματα, λύσεις και μια απολαυστική ιστορία για την αξία της φιλίας

Τι κάνει κάποιος όταν πέφτει θύμα βίας στο σχολείο; Πως αντιμετωπίζει κανείς ένα θυμωμένο συμμαθητή, ένα άσχημο περιστατικό; Ο Ορφέας Αναστασιάδης, μαθητής της Β τάξης, δίνει τη λύση στην ιστορία του Ντουπ.

"Ο Ντουπ, το ντουλάπι στο σχολείο του μαύρου χωριού"

Έκαναν 5 ώρες να φτάσουν.Τέλος ο Ντουπ, το ντουλάπι και οι γονείς του έφτασαν στο μαύρο χωριό κοντά στην κίτρινη λίμνη. Την επόμενη μέρα ο Ντουπ και ο μπαμπάς του πήγαν στο μπλε σχολείο, το μόνο σχολείο του μαύρου χωριού. Το σχολείο ήταν αρκετά παλιό και ο Ντουπ φρίκαρε. Μέσα στο σχολείο υπήρχαν παντού πορτραίτα του Λιονταρίτο Νταβίντσι και μια ξεθωριασμένη πόρτα που μύριζε γλίτσα. Μέσα στην τάξη ήταν όμως διαφορετικά.Ο δάσκαλος, ο Δρ Βόας, διάβαζε ένα βιβλίο και έτσι οι μαθητές συνέχεια έπαιζαν. Μόλις ο Ντουπ μπήκε στην τάξη όλοι του είπαν "Γειά σου!" εκτός από τους τρεις αλήταρους, το Δαικ τον Δαίμονα, τον Κο την Κόμπρα και τον Όλαφ τον Βίκινκ.    Κάθε μέρα ο Ντουπ καλοπερνούσε και όλοι τον σέβονταν εκτός από τον Δαικ, τον Κο και τον Όλαφ.  Μια μέρα, στον γυρισμό, ο Ντουπ συνάντησε τους τρεις αλήταρους. Ο ένας τον ξάπλωσε στο χώμα, ο άλλος άρχισε να τον ζουλάει κάτω και ο τρίτος του είπε: "Δεν αξίζεις τίποτα!". Από τότε ο Ντουπ έμενε σπίτι προσποιόταν τον άρρωστο ή ακόμα και τον ναρκωμένο. Έλειψε έντεκα μήνες, περίπου ένα χρόνο, ώσπου στο τέλος αναγκάστηκε να πάει στο σχολείο. Μόλις έφτασε όλα τα παιδιά (εκτός του Δαικ, του Κο και του Όλαφ) του είχαν ετοιμάσει ένα πάρτυ. Ακόμα και ο Δρ. Βόας που πάντα διάβαζε βιβλία γιόρτασε μαζί τους τον ερχομό του Ντουπ. Τότε ο Ντουπ κατάλαβε τη σημασία των φίλων του και από τότε αγνοούσε τον Δαικ, τον Κο και τον Όλαφ.

2 σχόλια:

  1. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

    θα ηθελα κι εγω να μπορω να συνδεω τετοιες πολυπλοκες εννοιες και να τις εκφραζω με τον τρόπο που το κανει ο Ορφεας.. και σε αυτην την ηλικια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η φαντασία που κρύβεται στο μυαλό ενός παιδιού και αξιοζήλευτος ο τρόπος που οι λέξεις συνταιριάζουν βγάζοντας νέα μηνύματα, εικόνες, μουσική και μυρωδιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή