Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Οδηγίες για την πρώτη μέρα στο σχολείο

 

Αγαπητοί γονείς,

το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9.20 για τον αγιασμό.  Για την καλύτερη οργάνωση της πρώτης μας μέρας, παρακαλούμε διαβάστε όσα ακολουθούν.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν  έγκαιρα στον χώρο του κάτω προαυλίου του σχολείου μας κάνοντας χρήση των δύο εισόδων/εξόδων που θα έχουμε φέτος όπως βλέπετε παρακάτω.

Α. Είσοδος Κρίνων 28: τα τμήματα Δ1, Δ2, ΣΤ1, ΣΤ2, Ε1, Ε2 και Γ1

Β. Είσοδος Κρήτης: Γ3, Γ2, Α2, Β1, Β2, Α3 και Α1

Ο αγιασμός θα τελεστεί στο κάτω προαύλιο με παρουσία όλων των μαθητών του συγκροτήματος και των συνοδών γονέων. Μετά το πέρας του αγιασμού, τα παιδιά και οι γονείς θα περάσουν για την πρώτη καλημέρα στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος με τον/την υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό.  Όσοι γονείς έχετε ήδη ζητήσει βεβαίωση επίσκεψης θα την παραλάβετε από την/τον εκπαιδευτικό του τμήματός σας.

Όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο μετά τη λήξη του αγιασμού από την ίδια πόρτα που χρησιμοποίησαν για την είσοδό τους.

 

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το πρόγραμμα του σχολείου μας ξεκινά κανονικά σε όλα τα τμήματά του (πρωινή υποδοχή, κανονικό και Ολοήμερο πρόγραμμα) από την Πέμπτη 12/9 οπότε και περιμένουμε τους μαθητές με την τσάντα τους, μια κασετίνα, ένα τετράδιο, ένα μπλοκ ζωγραφικής, σνακ για τα διαλείμματα και φυσικά το φαγητό τους για όσους θα παρακολουθήσουν το Ολοήμερο πρόγραμμα.Το κυλικείο του σχολείου μας ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς και όσοι παραλαμβάνουν τα παιδιά στη λήξη του πρωινού προγράμματος στις 13:15 ότι οι μαθητές θα αποχωρούν από τις τάξεις τους με τη σειρά που αναγράφεται  παραπάνω και θα φεύγουν από το σχολείο χρησιμοποιώντας την ίδια πόρτα από την οποία μπήκαν.

Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο θα αποχωρούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την οδό Κρήτης. 

Ειδικά τους μαθητές των τριών τμημάτων της Α΄ τάξης θα υποδεχτούν στην είσοδο της οδού Κρήτης οι δασκάλες τους, κ. Μελισσαράτου, κ. Ρηγάτου και κ. Πατελάκη, οι οποίες και θα τους οδηγήσουν στις αίθουσές τους.

Για να διευκολύνουμε τους μαθητές και γονείς, παραθέτουμε το πλάνο του διδακτηρίου.


Την Πέμπτη οι μαθητές (εκτός των νέων μαθητών που μετεγγράφηκαν στο σχολείο μας και οι οποίοι θα πρέπει να έχουν τα βιβλία από το παλιό τους σχολείο) θα παραλάβουν και τα βιβλία τους. Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα ενημερώσουν με σημείωμα για όσα θα χρειαστεί να προμηθευτείτε. Οι νέοι μας μαθητές που θα γευματίζουν στο Ολοήμερο, παρακαλούνται να προμηθευτούν το μεταλλικό δοχείο φαγητού γιατί όπως ήδη γνωρίζετε το φαγητό ζεσταίνεται σε θερμοθάλαμο από τους εκπαιδευτικούς του Ολοήμερου έτσι ώστε να είναι έτοιμο προς κατανάλωση την ώρα του μεσημεριανού. 

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου ή για να κλείσετε κάποιο ραντεβού με τη Διεύθυνση του σχολείου μπορείτε να επικοινωνείτε με το 210-7777857 ή να στέλνετε μήνυμα στο mail@3dim-zograf.att.sch.gr αναγράφοντας όλα τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το αίτημά σας και να σας απαντήσουμε (ονοματεπώνυμο και τάξη μαθητή).

Τέλος, παρακαλούμε για τη διαρκή κι ανελλιπή ενημέρωσή σας από το ιστολόγιο του σχολείου μας και την απαρέγκλιτη τήρηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα από τον Σύλλογο Διδασκόντων, θα επικαιροποιηθεί και θα σας κοινοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  


Μερικές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες για το ξεκίνημα

Παρακαλούμε τους μαθητές μας για την έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει ο αγιασμός στις 9.30 πμ. 

Αν κάποιοι γονείς των Α' και Δ' τάξεων χρειάζεστε το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή θα το βρείτε εδώ. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τη γρήγορη συμπλήρωση και προσκόμισή του στο σχολείο καθώς είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή του παιδιού σας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Ευχόμαστε σε όλους μια  καλή, γόνιμη και ασφαλή σχολική χρονιά!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Γύφτουλα Γιούλη