Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Erasmus+ Schoolture

Το σχολείο μας συμμετέχει με χαρά σε ένα ακόμα καινοτόμο πρόγραμμα Erasmus+ . Το πρόγραμμα Schoolture που αφορά στον συμμετοχικό σχεδιασμό δημόσιου χώρου που βρίσκεται κοντά σε σχολική μονάδα πρόκειται να εμπλέξει σε μια διαδικασία βιωματικών εργαστηρίων μέσω των μελών της ομάδας  Common Space, τους μαθητές των τμημάτων της Δ' τάξης και έμμεσα όλους τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας. 
 
Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση με την παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Γεώργιου Γρίβα, Αρμπιλιά Σταύρου, Παναγιώτη Γκρέκα, κ. Μακροζαχοπούλου Ιωάννας, Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. και της κ. Αντωνίας Μελισσαράτου, εντεταλμένης σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ζωγράφου. Ήταν ακόμα κοντά μας η κ. Δημοπούλου Μαρία, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Α' Αθήνας και ο κ. Καλογεράς, καθηγητής Σεισμολογίας και έμπειρος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κ. Ιουλία Καρύδη, συνάδελφοι του σχολείου και εκπρόσωποι του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων με παιδιά στα τμήματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Όλοι μαζί διατυπώσαμε τις πρώτες ιδέες για την ανάπλαση του πάρκου Αγ. Ελένης που στο τέλος της διαδρομής θα μπουν στο αρχιτεκτονικό σχέδιο που θα κατατεθεί στον Δήμο μας. 
Χτες έγινε και το πρώτο εργαστήριο με τους μαθητές της Δ' τάξης οι οποίοι επισκέφτηκαν τον χώρο κι έφτιαξαν τα πρώτα σχέδια.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου