Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Ετοιμαζόμαστε για ένα συνέδριο

 

Την επόμενη εβδομάδα μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του σχολείου μας θα έχουν μια πολύ σημαντική, πρώτη εμπειρία, εμπειρία ζωής: θα πάρουν μέρος στις εργασίες του τριήμερου Μαθητικού Συνεδρίου για τη "Μετάβαση σε ένα Κλιματικά ουδέτερο μέλλον" στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Ελευσίνα. Εκπροσωπώντας ένα από τα εννέα συμμετέχοντα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τρεις Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής και μαζί με  μαθητές από πέντε σχολεία Δ.Ε. της Ανατολ. Θεσσαλονίκης, πέντε σχολεία από Βαλκανικές χώρες και τρία από τη Γερμανία, θα καθίσουν γύρω από τραπέζια συζήτησης και θα διατυπώσουν από κοινού το δικό τους όραμα για τις αυριανές, κλιματικά ουδέτερες πόλεις. Οι συμμετέχοντες μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική γλώσσα για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αλλά και να εκφραστούν καλλιτεχνικά στη διάρκεια των τριών ημερών (9-11/5/2023), σε χώρους απόλυτα προστατευμένους και διαμορφωμένους για τον σκοπό αυτό. 

Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου μπορεί κανείς να βρει το με παιδαγωγικά κριτήρια δομημένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια, διαδρομές γνωριμίας και ευαισθητοποίησης για τους κρυμμένους θησαυρούς της Ελευσίνας και ό,τι άλλο χρειαστεί για να λύσει το μυστήριο: πως μπορούμε να υποστηρίξουμε έναν κόσμο πιο φιλικό στη ζωή όλων των πλασμάτων που φιλοξενεί ο πλανήτης μας;

Για τη συμμετοχή των μαθητών μας, τα αποτελέσματα των εργασιών, τις εκθέσεις, παρουσιάσεις, συζητήσεις, εργαστήρια και δρώμενα που η Ελευσίνα αυτή τη φορά θα φανερώσει απλόχερα, θα σας κρατάμε ενήμερους με περηφάνεια! Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών μας που μας εμπιστεύονται για άλλη μια φορά τα παιδιά τους. Ευχαριστούμε τα παιδιά που θα μας φανερώσουν το δικό τους όραμα, διατυπωμένο με λόγια και πράξεις που διαθέτουν και λογισμό και φαντασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου