Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Δεντροφύτευση στο σχολείο μας

 

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ τάξης του σχολείου μας υλοποίησαν μια δράση που σχεδίασαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Freedom to Learn 2.  Σε συνέχεια μιας  έρευνας έξι εβδομάδων που έκαναν σχετικά με τον στόχο 15  "Η ζωή στη στεριά", οι μαθητές ζήτησαν τη συνεργασία του οργανισμού We4all και φύτεψαν τα μικρά δέντρα και φυτά που αυτός  προσέφερε καθώς και τις τρεις κερασιές που εξασφάλισε για το σχολείο μας η ψυχή του σχολικού μας κήπου κ. Γεωργίου. Ο οργανισμός ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του σχολείου μας και οι συνεργάτες του αφού πραγματοποίησαν σχετική ενημέρωση βοήθησαν τα παιδιά να κάνουν την αρχή για πιο πράσινα παρτέρια στην είσοδο του σχολείου επί της οδού Κρίνων.
Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Ευχαριστούμε  την υπηρεσία Πρασίνου της πόλης μας που άνοιξε τις τρύπες για το φύτεμα των δέντρων και για τις δυο χαρουπιές που πρόσθεσε στα 18 δεντράκια που εξασφαλίσαμε και μεγαλώνουν για να στολίσουν την είσοδο του σχολείου μας.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα στο τέλος του δρόμου μιας προσπάθειας. Η ανταπόκριση των παιδιών και η χαρά που παίρνουν μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου