Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Λειτουργία σχολείου από Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

η ώρα επιστροφής στο σχολείο πλησιάζει και οι συνθήκες που επικρατούν απαιτούν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια όλων μας για την ασφαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  Σύμφωνα λοιπόν με την ΚΥΑ Αριθμ. ΓΠ οικ. 360/ΦΕΚ7/06-01-2022, οι μαθητές την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων (10/01/2022-15/01/2022) προσέρχονται με  selftests τα οποία διενεργούνται το αργότερο την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Πέμπτη και αναρτώνται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr  αντιστοίχως μέχρι τις 7.30πμ το αργότερο της ημέρας προσέλευσης στο σχολείο (τη Δευτέρα 10/1/2022, την Τρίτη 11/1/2022 και την Παρασκευή 14/1/2022). Από την επόμενη Δευτέρα 17/01 τα τεστ θα δηλώνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Selftests κάνουν ΟΛΟΙ οι μαθητές είτε έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει είτε όχι. Τα selftests χορηγούνται από τα φαρμακεία μέχρι και το Σάββατο 08/01 για τις δύο πρώτες εβδομάδες.

Θεωρούμε επίσης σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε ότι η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση μάσκας κατά την πρωινή προσέλευση των παιδιών στο σχολείο  και ιδιαίτερα κατά την αποχώρηση είναι εξαιρετικά σημαντική. Η επίδειξη της απαραίτητης υπομονής και η αποφυγή  συνωστισμού στις εξόδους που παραλαμβάνετε τα παιδιά σας, είναι ακόμα ένα απαραίτητο μέτρο για την ασφάλεια όλων μας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό, η προσέλευση στο σχολείο χωρίς τη διενέργεια test και έγκαιρη ανάρτηση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ και μια τέτοια περίπτωση ακυρώνει τις προσπάθειές μας για ασφαλή λειτουργία και οδηγεί σε ταλαιπωρία τόσο μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο και γονείς. Τέλος, σας υπενθυμίζουμε να βάζετε στις τσάντες των παιδιών παραπάνω από μια μάσκες γιατί συχνά εξαντλείται το απόθεμα που υπάρχει στο σχολείο για να καλύπτει περιπτώσεις ατυχημάτων.

Με την ευχή  να βγούμε όλοι δυνατοί και από αυτή τη φάση της περιπέτειας και να έχουμε ένα ήσυχο και ασφαλές υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, περιμένουμε να καλωσορίσουμε τους μαθητές μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου