Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Καλό ταξίδι


Το 3ο Δημοτικό Ζωγράφου αποχαιρετά το συνάδελφο Διονύση Αρβανιτάκη.
Οι συνάδελφοι μαζί με όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας στέκονται με σεβασμό και θλίψη απέναντι σε έναν άνθρωπο αξιοπρεπή που έφυγε από κοντά μας ξαφνικά δίνοντας ακόμα ένα μάθημα, το τελευταίο: οι δάσκαλοι έχουν μια βαθιά ανθρώπινη πλευρά η οποία συνοδεύει έντονα όλα όσα φέρνουν στη σχολική τάξη για τους μαθητές τους. Πώς άλλωστε να διδάξεις τη ζωή αν πρώτος εσύ δεν την αφήσεις να σε σημαδέψει;
Απίστευτα οξυδερκής και ευαίσθητος, βαθιά φιλοσοφημένος και πιστός σε όσους αγάπησε, πάλεψε με τον πόνο της προσωπικής του απώλειας καθησυχάζοντας περήφανα όλους εμάς γύρω του που προσπαθούσαμε ματαιόδοξα να είμαστε κοντά του. Πώς να βοηθήσεις άραγε πραγματικά κάποιον να σηκώσει το δικό του σταυρό αφού  δεν μπορείς  να δεις με τα μάτια της δικής του ψυχής;
Κάθε γραφειοκρατική και νομότυπη προσπάθεια αποδεικνύεται μια ακόμα ανεπαρκής και απρόσωπη νομοθετική αγκύλωση, εξευτελίζεται και καταδικάζεται εξ αρχής σε αποτυχία. Οι αποφάσεις τρίτων δεν θεραπεύουν, τα χαρτιά δεν αποκαθιστούν δυστυχώς την τάξη στο μυαλό και στην καρδιά των ανθρώπων ούτε ανακαλούν το συναισθηματικά τραγικό. Ο Διονύσης ήθελε απλά κάτι που κανείς μας δεν είχε τη δύναμη να του φέρει πίσω.
Σιωπηλοί, προσπαθώντας να επεξεργαστούμε όλα όσα ζήσαμε κοντά του, μαθαίνοντας από τη δική του διαδρομή, είμαστε μόνο ικανοί για τούτο: τον φανταζόμαστε χαμογελαστό και γαλήνιο δίπλα στην αγαπημένη του Στέλλα κι ευχόμαστε να αξιωθούμε λίγη από την ποιότητα της συμπόρευσης που είχαν οι δυο τους στη ζωή.
Και μένουν τα λόγια της ποιήτριας:

Τώρα η γνωστή ψύχρα.
Και όλα να φεύγουν
Ζέστες, πουλιά και η διάθεση για φως.
Φεύγουν τα πουλιά, ακολουθούν τα λόγια.
Η μια ερήμωση τραβάει την άλλη με λύπη αυτοδίδακτη.
Ήδη αποσυνδέθηκε το φως από την επανάπαυση.
Κι από τις καλημέρες σου.

Καλό σου ταξίδι Διονύση. Εκεί που πας θα βρεις πολλή αγάπη!
 


Σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στις 12.30μμ αποχαιρετάμε τον συνάδελφο εκπαιδευτικό Διονύση Αρβανιτάκη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.
Η σχολική μας κοινότητα εκφράζει  θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου