Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Οι πρώτες χρήσιμες πληροφορίες της χρονιάς



Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

πρώτο κουδούνι σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά, μέρα γεμάτη συγκίνηση και άγχος, χαμόγελα κι ανησυχία. Καλωσορίσατε στο σχολείο μας, νέοι και παλιοί κάτοικοι της χαρούμενης φωλιάς μας! Έχουμε πολλά στοιχήματα να κερδίσουμε τη νέα χρονιά και το σίγουρο είναι ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να τα καταφέρουμε: να γράψουμε την πρώτη λέξη, να μάθουμε να απολαμβάνουμε το ομαδικό παιχνίδι, να φυτεύουμε σπόρους, να αναζητούμε μόνοι μας τη νέα γνώση, να αλλάξουμε το σχολικό περιβάλλον αισθητικά και να το κάνουμε πιο ταιριαστό στις παιδικές ζωγραφιές που αφηγούνται όνειρα, να μάθουμε να υπερασπιζόμαστε την καθαριότητα σε αυτό και να αγωνιζόμαστε για τη συνεχή του βελτίωση.  
Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που φιλοξενεί τα παιδιά σας, μαζί με το δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, μαζί με όλους εσάς, μπορούμε να  πετύχουμε πολλά! 


Ξεκινάμε λοιπόν και να οι πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για μια καλή αρχή:

1. Το τμήμα πρωινής υποδοχής 7-8 λειτουργεί από αύριο κανονικά. Το απογευματινό Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργήσει από Δευτέρα 16/9. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με το ωράριο λειτουργίας του. Για τη σίτιση των παιδιών στο απογευματινό Ολοήμερο θα χρησιμοποιείται από φέτος θερμοθάλαμος οπότε και είναι καλό να προμηθευτείτε μεταλλικά σκεύη για τη μεταφορά και αποθήκευση του φαγητού τους.
2. Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων θα σας ενημερώσουν με σημείωμα για τα σχολικά είδη που θα χρειαστεί να αγοράσετε για τα παιδιά σας φέτος, οπότε μην προχωρήσετε σε αγορές μέχρι να το λάβετε. Μια κασετίνα με μολύβι και γόμα, ένα τετράδιο κι ένα μπλοκ ζωγραφικής με μπογιές είναι αρκετά για τις πρώτες δυο μέρες.
3. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οριστεί συνάντηση γνωριμίας με τους γονείς των μαθητών της Α τάξης με στόχο τη γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους και το χώρο, τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου μας και την παροχή άλλων χρήσιμων πληροφοριών. Η παρουσία των γονέων κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και ο τόπος και η ώρα της συνάντησης θα σας γνωστοποιηθεί έγκαιρα.
4. Το κυλικείο του σχολείου μας λειτουργεί από αύριο κανονικά 7.45 -13.00 με υπεύθυνη την κ. Μαρία Κριαράκη. Καλό είναι τα ίδια τα παιδιά να εξοικειωθούν σταδιακά με τον τρόπο παραγγελίας και τη χρήση των χρημάτων τους έτσι ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες ουρές αναμονής γονέων εντός το σχολικού χώρου σε ώρα λειτουργίας αλλά και να καλλιεργούνται δεξιότητες που αυξάνουν την αυτονομία και αυτοπεποίθησή τους.
5. Το κουδούνι μας χτυπάει στις 8.15 κάθε πρωί. Υπολογίζουμε στην έγκαιρη προσέλευση για μια ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολικό πρόγραμμα και την ασφάλειά τους. Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο αποκλειστικά κάθε Δευτέρα 08.00-10.00 και Παρασκευή 12.00-14.00 για να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση ή το κυλικείο και στις ώρες που θα ορίσει ο εκπαιδευτικός της τάξης για την επικοινωνία μαζί τους. Για οποιοδήποτε άλλο λόγο (έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων, πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου) παρακαλούνται να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα 210-7777857 και 210-7788991. 



Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου