Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Τα βιβλία στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την με Α.Π. 217785/Δ1/18-12-2018/ΥΠΠΕΘ Υπουργική Απόφαση. καθιερώθηκε η δράση με θέμα: «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα».
Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώθηκε η παραμονή των βιβλίων των μαθητών/τριών των δημοτικών σχολείων για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα στα σχολεία.
Η δράση αυτή δεν αποτελεί συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Εξυπακούεται ότι η δράση αφορά την ανάθεση κατ’ οίκον εργασιών και όχι τη μελέτη ή άλλες δημιουργικές εργασίες που οι μαθητές υλοποιούν στο σπίτι ατομικά ή ομαδικά συνδυάζοντας πολλές φορές διασκέδαση, συνεργασία και μάθηση. Αποσκοπεί κυρίως στο να στηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – μαθητών.
 
Έτσι με απόφαση του Συλλόγου του Σχολείου μας το πρώτο και το τρίτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα τα βιβλία των παιδιών θα παραμένουν στην τάξη τους. Τα παιδιά θα γυρνάνε σπίτι χωρίς αυτά και χωρίς να απαιτείται να προετοιμαστούν για κάποιο μάθημα για την Δευτέρα.


  
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Πολυχρονάκης Γρηγόριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου