Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SELFIE


Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της σύγχρονης επαφής και επιθυμώντας να προσφέρει με τρόπο παιδαγωγικά ορθό και μελετημένο τις ευκολίες των μέσων επικοινωνίας και την υποστήριξη που προσφέρουν στη διδακτική πράξη συμμετέχει με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Πετροπούλου Μαρίας στο πρόγραμμα SELFIE της Ευρωπαϊκής Ένωσης https://ec.europa.eu/education/schools-go-digital_en. Για τις ανάγκες του προγράμματος θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια από τη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας.

Τι είναι το SELFIE!
Το SELFIE είναι ένα δωρεάν και ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να διαπιστώσουμε εάν το σχολείο μας αξιοποιεί στο έπακρο τις ψηφιακές τεχνολογίες στον τομέα της διδασκαλίας και της μάθησης.
Είναι ένα εργαλείο καταγραφής της υπάρχουσας κατάστασης σε ένα σχολείο, όσον αφορά στην ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία, τη μάθηση και την αξιολόγηση των μαθητών. Μπορεί να καταγράψει τι λειτουργεί ικανοποιητικά, πού χρειάζονται βελτιώσεις και ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες.
Το SELFIE, το οποίο έχει τεθεί στη διάθεση των περίπου 250.000 σχολείων της Ε.Ε., συγκεντρώνει -σε ανώνυμη και εθελοντική βάση - τις απόψεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των επικεφαλής των σχολείων, σχετικά με το πώς χρησιμοποιείται η τεχνολογία στο σχολείο τους, μέσω ερωτηματολογίων που είναι προσαρμοσμένα σε κάθε ομάδα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου