Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Εθελοντισμός: δύναμη της κοινωνίας και δικιά μας

Στιγμιότυπα από τις πρόβες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
       Ξεκινήσαμε,  δειλά στην αρχή,  με όραμα να μεταμορφώσουμε τον όμορφο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου μας σε λειτουργικό και σύγχρονο. Δεν μπορούσαμε  να φανταστούμε τον τρόπο και τα μέσα  για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα, μιας και οι οικονομικές δυνατότητες στις μέρες μας,  όπως όλοι τις βιώνουμε καθημερινά, είναι πολύ περιορισμένες.

                Μας πήρε αρκετούς μήνες έντονης   προσπάθειας  για να εξασφαλίσουμε τα υλικά. Μικρές επιχορηγήσεις από τη Σχολική  Επιτροπή του Δήμου μας και  ανάλογο ποσό από τις οικονομίες από τα ερωπαϊκά προγράμματα που εκπονήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς  προηγούμενα σχολικά έτη. Και μετά ο χρόνος  γέμισε με  εθελοντική προσφορά εργασίας, κατάθεση τεχνογνωσίας, έρευνα αγοράς, χειρονακτισμό και οικονομικούς λογαριασμούς, συντονισμό προσπαθειών και σχεδιασμό,   η σχολική κοινότητα κινητοποιήθηκε-ο καθένας απίθωνε το λιθαράκι που μπορούσε να σηκώσει,-οι εργασίες απέκτησαν γρήγορο ρυθμό και φτάσαμε στο στόχο μας. Σήμερα καμαρώνουμε την πλήρως ανακαινισμένη αίθουσά μας και συνεχίζουμε την προσπάθεια για τον πλήρη εξοπλισμό της.  Είναι πολλοί αυτοί που υποστήριξαν τον αγώνα μας, είναι πολλά τα χέρια που πιάστηκαν και γίνηκε η αλυσίδα δυνατή. Η εκπαιδευτική κοινότητα ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων καθώς και τα μέλη του-γονείς που συνεργάστηκαν, όπως πάντα, ανοδιοτελώς και βοήθησαν αποφασιστικά, την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, τον Αντιδήμαρχο και τη δομή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, τον ακούραστο χρυσοχέρη τεχνίτη, κύριο Χρήστο μας  που διέθεσε απλόχερα χρόνο και  κόπο και  πρωτοστάτησε στην όλη εθελοντική προσπάθεια.
Επιδείωξη και ευχή μας: μακάρι ο χώρος να στεγάσει την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό  και  ο εθελοντισμός να αναδειχτεί η κυρίαρχη δημιουργική δύναμη της κοινωνίας μας.

                                                                                                                Η διευθύντρια

                                                                                                                   Β. Μπαλτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου