Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και Δημόσιο Σχολείο


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη φετινή σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει μια ουσιαστική, στοχευμένη  και υπεύθυνη προετοιμασία των μαθητών/τριών του σχολείου μας για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ), αναγνωρισμένου γλωσσικού τίτλου που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αποτελεί και τον επίσημο φορέα των εξετάσεων.
Η προετοιμασία ξεκινά από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και εντάσσεται στο υφιστάμενο αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς τα βιβλία είναι προσαρμοσμένα στη φιλοσοφία του συγκεκριμένου πτυχίου. Στη Στ Δημοτικού γίνεται στοχευμένη προετοιμασία με βάση το υλικό εξετάσεων των προηγούμενων ετών, για  μία ώρα εβδομαδιαίως, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές/τριες. Στα μέσα της χρονιάς διεξάγεται εξέταση προσομοίωσης και ενημερώνονται για τα αποτελέσματα οι γονείς, χωρίς να υποχρεούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους στη διαδικασία των εξετάσεων.
Η φετινή πιλοτική εφαρμογή δημιούργησε ενθουσιασμό και κίνητρα μάθησης για τους μαθητές/τριες και ανακούφιση στις Ελληνικές οικογένειες που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.  Σημαντικός αριθμός μαθητών της ΣΤ Δημοτικού του σχολείου μας μπήκε στη διαδικασία των εξετάσεων και θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε τα επίσημα αποτελέσματα το Σεπτέμβριο. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας  και ευελπιστούμε στην υποστήριξη της προσπάθειάς μας.
Περισσότερες πληροφορίες για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου